Intresserad?
BERGDALSTERRASSEN

ARKITEKTEN BERÄTTAR

Hur kan vi på bästa sätt utforma kvarteret för att ta vara på alla de kvaliteter som tomten har? Den frågan har varit ledstjärnan när vi på Semrén & Månsson har ritat Bergdalsterrassen. Efter att ha vänt och vridit på olika alternativ har vi landat i en gestaltning som vi själva är mycket nöjda med. Vi har gett de boende tillgång till den härliga utsikt som det höga läget erbjuder. Vi har valt en exteriör utformning som passar in bland den övriga småskaliga bebyggelsen på Bergdalen. Och vi har använt nivåskillnaden till att skapa flera genomblickar så att man ser husen på olika sätt när man rör sig från den högsta punkten till den lägsta.

Hållbarhet har varit en annan viktig aspekt i vårt arbete. Äkta naturmaterial som tegel, sten och trä används i stor utsträckning för att ge husen lång livslängd och ett tidlöst utseende. Välisolerade väggar och modern teknik resulterar i en låg energianvändning.

 

Sist men inte minst har vi använt ytan på ett effektivt sätt och därmed kunnat få en bra mix av lägenheter med varierande storlek och planlösningar.

OM

Fasader och trädgård

Hela Bergdalsterrassen vilar bokstavligt talat på en stabil murad sockel som följer huset längs gatan och döljer garaget. Tegelsten som läggs till tegelsten i gammal hantverkstradition passar väl in i miljön på Bergdalen. Mönsterbildning och reliefer i murningen ger husen en extra utsmyckning. Till
övriga fasader används målad betong.

 

Mellan huskropparna har vi skapat en grön och fin innergård på ett upphöjt terrassbjälklag. Vår ambition är att gården ska fungera som så mycket mer än bara en transportsträcka till det egna trapphuset. Vi har sökt efter en bra balans i avskildheten mellan de gemensamma ytorna och de uteplatser som lägenheterna på bottenplanet har. På de gemensamma ytorna ska de boende kunna fika, koppla av med en bok eller kanske äta en gemensam middag med några grannar utan att känna att de inkräktar på de privata ytorna. Och vice versa. Då vi tror att många barnfamiljer kommer att söka sig till Bergdalsterrassen ställs även lekytor i ordning för barnen.

OM

Balkonger & uteplatser

Vi vet att möjligheten till ett uterum är värdefullt och mycket eftertraktat, därför är Bergdalsterrassen välförsett på den här punkten.

 

Lägenheterna högt upp i husen mot gatan har stora, generösa terrasser med plats för både grönska och socialt umgänge. Många andra lägenheter, både större och mindre, har fler än en balkong så att man kan njuta av solen (eller kanske skuggan) i olika väderstreck. Gränsen mellan ute och inne suddas ut av stora glasytor. Alla som flyttar in på bottenvåningen får i stället en stor och avskild uteplats.
I huset längst in i kvarteret får lägenheterna längsgående balkonger för att maximera balkongytan ytterligare. Dessa ligger dessutom i ett ljust och soligt söderläge.

OM KÖKEN

Köket beskrivs ofta som hemmets hjärta. På Bergdalsterrassen har lägenheterna en öppen planlösning så att kök och vardagsrum hänger ihop. Köket blir därmed navet för både de vardagliga aktiviteterna och när släkt och vänner kommer på besök.

 

I köket, precis som övriga rum, har vi valt ett enkelt och stilrent utförande men med smarta lösningar och omsorgsfullt ritade detaljer. Om inga tillval görs har köken en ljus färgton med ekparkett och väggar i en matchande vit nyans. Dessutom är de välutrustade för att göra det både enkelt och roligt att laga mat. Vedum är utvald som köksleverantör, vilket borgar för en hög kvalitet på inredningen.

OM BADRUMMEN

Högst upp på mångas önskelista vad gäller badrummet står golvvärme. Och det finns givetvis i lägenheterna. Handdukarna är alltid torra och varma efter att ha hängt på handdukstorkarna. I badrummen finns också tvättmaskin och torktumlare (alternativt en kombimaskin) så att du kan tvätta precis när du själv vill.

 

Tillvalsmöjligheterna i badrummen är många men även i standardutförande får du ett fint, modernt och lättskött badrum. Dessutom har vi tänkt till för att det ska vara bekvämt för dig. Alla detaljer som behövs för att badrummet ska fungera – från belysning till toalettpappershållare och krokar – är monterade och klara när du flyttar in.

OM ÖVRIGA RUM

Fina material och vita väggar har även de övriga rummen i lägenheten i sitt standardutförande. Vi har också satsat på effektiva lösningar för att du ska få plats med kläder, linne och alla andra prylar, eftersom vi vet att man aldrig kan få tillräckligt med förvaringsmöjligheter. De stora lägenheterna har dessutom en lyxig detalj i form av walk in closets i anslutning till det största sovrummet.