Intresserad?
HEMMA HOS

EMMA & MATTIAS MED BARN

Nordiskt ljus skapar lugn för hela familjen

VI VILL BO PRECIS SÅ HÄR

Fyra rum och kök med en stor härlig balkong i ett lugnt och barnvänligt område men ändå väldigt centralt. Helt perfekt enligt Emma och Mattias. Barnen Emil och Saga, 5 och 2 år gamla, verkar tycka detsamma, speciellt som de nu fått varsitt sovrum.

FLYTTLASSET HAR GÅTT från en trea mitt i stan. Där har Emma och Mattias bott sedan de flyttade ihop, först ensamma och sedan med barnen.

 

– Vi har trivts så bra i vår tidigare lägenhet men det blev lite trångt och opraktiskt med två barn. Både Mattias och jag är stadsmänniskor. Här på Bergdalsterrassen bor vi fortfarande nära centrum men med barn känns det betydligt tryggare att bo i ett lugnare område med mindre trafik, säger Emma.

 

Att köpa hus var aldrig något alternativ. Emma och Mattias konstaterar båda två att det är ett boende som inte passar dem.

 

– Här i lägenheten har vi ett bekymmersfritt boende. I stället för att renovera ett hus för dyra pengar har vi gjort en hel del tillval för att få lägenheten precis som vi vill ha den. Vi har även köpt lite nya möbler och andra inredningsdetaljer. Nordiskt ljus med ljusa träslag och sköna naturmaterial är en stil som tilltalar oss båda, konstaterar Mattias.

BÅDA BARNEN har fått plats på Tokarpsbergs förskola, ett stenkast från Bergdalsterrassen.

 

– Vad som är bra med att köpa en nyproducerad lägenhet är att man oftast gör det lång tid innan man flyttar in. Vi kunde därför ställa barnen i kö till just den förskolan i god tid innan lägenheten var inflyttningsklar. Morgnarna känns superlyxiga nu när vi bara har en kort promenad till förskolan, berättar Mattias. Nästa år börjar Emil i förskoleklass. Bergdalsskolan ligger lika nära och där kan han gå till och med sjätte klass. Och Saga förstås, när det blir hennes tur.

SOMMAREN HAR varit varm och solig. Svalka har familjen hittat vid närbelägna Kypesjön.

 

– Vad fint det är där! Sjön var varm tidigt i år och vi har varit där och kvällsbadat hela sommaren. Perfekt och barnvänligt med den lilla sandstranden. Mattias och jag brukar turas om att ta en kort löprunda medan den andra stannar med barnen. Att inte ha en trädgård där barnen kan leka på egen hand innebär att vi gör mer saker tillsammans. Vi har till exempel köpt säsongskort till Borås Djurpark, som också ligger väldigt nära. Vi tycker alla att det är jättekul att gå dit, titta på djuren och äta glass.

INTRESSEANMÄLAN

JAG VILL ATT NI KONTAKTAR MIG
Jag är intresserad av