Intresserad?
HEMMA HOS

FADIA & ERIK

Ett boende med botaniskt twist

ÄNTLIGEN EN EGEN BOSTAD

Efter att ha varit tillsammans i drygt två år har Fadia och Erik nyligen blivit sambos på riktigt. Den lilla trånga etta på Trandared som Erik hyrt i andra hand i två år är äntligen ett minne blott. Fadia har pendlat från föräldrahemmet i Mölndal till Textilhögskolan i Borås sedan 2016.

 

– Även om jag har bott några nätter i veckan hos Erik känns det som om det är nu vårt gemensamma liv börjar på allvar. Andrahandsettan hyrdes möblerad. Därför har det varit så roligt att välja möbler och känna att vi nu äntligen kan skapa ett hem precis som vi själva vill ha det, berättar Fadia. Erik instämmer men konstaterar samtidigt att det har funnits en stor fördel med det tidigare boendet.

 

– Hyran var väldigt låg så vi har kunnat spara ihop en hel del pengar under tiden. Det kommer väl till pass nu till såväl kontantinsats som till det vi har velat köpa till lägenheten.

FJORTON MÅNADER har gått sedan de skrev på förhandsavtalet på tvåan på Bergdalsterrassen. Läget, med bland annat bekvämt gångavstånd till Textilhögskolan och hela utbudet i centrum var en av alla fördelar.

 

– Vi tittade på några lägenheter mitt i stan men när vi fick tips om Bergdalsterrassen kände vi båda att det var ett perfekt läge för oss även om det innebar att vi fick vänta lite med att flytta in. Utöver att jag kan gå till och från skolan har vi hela Kypeområdet med alla fina motionsspår precis runt knuten, säger Fadia.

 

– Det är dessutom oerhört lyxigt att flytta in i en lägenhet där ingen har bott tidigare. Vi trodde inte att vi skulle klara en nyproducerad lägenhet med den budget vi hade. Men när mäklaren berättade att ett av husen här på Bergdalsterrassen har lite enklare inredning, och därmed något lägre priser på lägenheterna, förstod vi att det ändå skulle gå vägen. Och även om arkitekten kallar det enklare tycker vi att det är jättefint. Lyxigare än så här behöver vi inte ha det, därför har vi heller inte gjort några tillval

Lägenheten är till största delen inredd med möbler och prylar i budgetklass. Det har blivit några rundor på Ikea, HM Home, Åhléns och Mio innan lägenheten var inredd som de ville ha den. Enkelt, fräscht och med en botanisk twist i form av både växter och tavelmotiv

 

– Nu trivs vi verkligen hemma. Med ganska små medel har vi fått ett hem som vi båda gillar.

Skapa stilen hemma hos Fadia & Erik

INTRESSEANMÄLAN

JAG VILL ATT NI KONTAKTAR MIG
Jag är intresserad av