Intresserad?
HEMMA HOS

GÖRAN & MONICA

Elegant materialmix matchar den nya lägenheten

HÄR VILL VI ÅLDRAS TILLSAMMANS

En pensioneringspresent till oss själva. Så beskriver Göran och Monica den lägenhet de nyligen flyttat in i på Bergdalsterrassen. Fyra rum och kök på över 110 kvm med en tillhörande terrass på ytterligare 60 kvm. Görans gröna fingrar har redan fått hela uteplatsen att prunka och utsikten över Borås är fantastisk.

FÖR TRE ÅR SEDAN började de prata om att de skulle sälja tvåplansvillan lagom till de båda gick i pension. Färre måsten och mer tid till att göra roliga saker. Men de skulle också vara lite kräsna och hitta en lägenhet som verkligen kunde sätta lite guldkant på ålderns höst. Och den skulle vara nybyggd, inga fler renoveringar i deras livstid.

 

– Det var Monica som såg annonsen om Bergdalsterrassen först. Vi har bott och trivts på Salängen i hela vårt vuxna liv så Bergdalen kändes som ett jättebra alternativ. När vi dessutom såg planlösningen på den här lägenheten sa vi båda två ”den här ska vi ha”, berättar Göran.

 

– Men jag måste erkänna att när det var dags att skriva på avtalet fick jag lite fjärilar i magen. Ska vi lägga så här mycket pengar på något som vi inte sett mer än på ritning? Vi fick båda ett väldigt gott intryck av mäklaren, hon såg till att jag fick den information jag behövde för att känna mig trygg. Dessutom tog hon hand om försäljningen av vårt hus på bästa sätt, säger Monica.

DE FLESTA MÖBLERNA i lägenheten är nya och inredningen vittnar om en stilren smak.

 

– Vi ville verkligen göra en nystart och det har varit fantastiskt roligt att återigen få inreda ett helt hem, på samma sätt som vi gjorde som nygifta. Precis som då har vi valt att satsa på kvalitet, berättar Göran. Många vänner har undrat över varför de valt en så stor lägenhet, det blir ju fortfarande en hel del som ska skötas och städas.

– Att tränga ihop oss i en liten lägenhet var aldrig ett alternativ. Våra barn bor inte kvar i Borås och det är skönt att kunna erbjuda ett riktigt gästrum när de kommer och hälsar på, inte bara en bäddad soffa. Dessutom är det så väldigt mycket mer lättstädat i ett modernt hem med öppen planlösning, och inga trappor att bära dammsugaren i! Vi har valt att investera villans värdeökning i ett drömboende som vi dessutom har kryddat med flera tillval. Vad som också är bra är att lägenheten är väl anpassad till såväl rullator som rullstol, så jag ser oss fortfarande här om 20–25 år, om än lite gråare och rynkigare, säger Monica med ett brett leende.

Skapa stilen hemma hos Göran & Monica

INTRESSEANMÄLAN

JAG VILL ATT NI KONTAKTAR MIG
Jag är intresserad av