Intresserad?
BERGDALSTERRASSEN

OM BORÅS

Motionsspår
KULTURHUS
Borås djurpark

Centrum

Visserligen är det några år sedan som Borås fick utmärkelsen Årets stadskärna men allt det som då föll juryn i smaken finns fortfarande kvar. Dessutom har utvecklingen fortsatt, inte minst tack vare ombyggnaden av Pallashuset med butiker och restauranger.
Närhet beskriver väl stadens centrala delar. Det tar inte många minuter att gå från ena ändan av centrum till den andra.

Ändå är utbudet stort, både för den shoppingintresserade och den som är fikasugen eller hungrig. Ån Viskan och Stadsparken bidrar med fina promenadstråk mitt i stan.
Från Bergdalsterrassen tar du dig enkelt till Borås centrum till fots. Hem är det en rejäl uppförsbacke, men bussarna går ofta.

Borås översikt

Högskolan

11 000. Så många studenter har Högskolan i Borås och de sätter en tydlig, ungdomlig prägel på stadens gator. Nyligen blev det klart att utbildningsprogrammet kompletteras med polisutbildning under 2019. Sedan tidigare finns en rad utbildningar inom bland annat ekonomi, teknik och pedagogik. Dessutom är Textilhögskolan och Bibliotekshögskolan integrerade i högskolans verksamhet. Flera spännande forskningsprojekt pågår inom smarta textiler med nya funktioner såsom kring återvinning och återanvändning av kläder och tyger. På så sätt fortsätter Borås att vara ett centrum för textil utveckling.

Borås

Knalleland

Knalleland är ett område strax norr om centrala Borås. Området utgjordes från början av de stora postorderföretagens direktförsäljningsbutiker. Idag är det ett stort, modernt köpcentrum där alla de stora kedjorna inom kläder, sport och hemelektronik är etablerade men också butiker som inte finns någon annanstans.
I Knalleland ligger också Borås Arena där stadens två största fotbollslag Elfsborg och Norrby spelar sina hemmamatcher. Här finns även ytterligare idrottsanläggningar som Ryavallen, Borås Simarena/ Alidebergsbadet och Ishallen.
Strax intill Knalleland huserar en av Borås stora attraktioner – Borås Djurpark.