Intresserad?
BERGDALSTERRASSEN

OMRÅDET

Förskola och skola

Alldeles intill Bergdalsterrassen ligger den kommunala förskolan Tokarpsberg med fyra avdelningar. På bekvämt avstånd i närområdet finns ytterligare sex förskolor. Bergdalsskolan, som även den ligger i anslutning till Bergdalsterrassen, har ungefär 360 elever. De yngsta eleverna går i förskoleklass, de äldsta i årskurs sex. 600 meter bort ligger den betydligt större Engelbrektskolan där man kan gå från årskurs ett till nio. Komplett information om alla förskolor och skolor finns på boras.se under Utbildning & förskola.

Motion och rekreation

Det närbelägna Kypeområdet är ett av Borås många fina friluftsområden. Här finns Kypesjöns badplats med sandstrand och brygga samt ett flertal vandrings- och motionsspår i vacker skogsmiljö. Två av dessa har elbelysning och dessutom plogas och sandas de vintertid. Runt Kypesjön finns också en kortare tillgänglighetsanpassad slinga. Kypegårdens friluftsgård med toalett, dusch och bastu är öppen alla dagar i veckan. Alldeles intill finns flera grillplatser liksom picknickbord. I sjön finns bland annat regnbåge och abborre. Prova lyckan från någon av fiskebryggorna!

Fotboll

Bergdalens IK är den lokala idrottsföreningen. Klubben har fotbollslag för både stora och små killar och tjejer och för alla åldrar däremellan. Mest framgångsrikt i nuläget är klubbens damlag som spelar i division 1. Bergdalens IK bedriver sin verksamhet på Björkängsvallen.

Fina promenadslingor

Precis bakom Bergdalsterrassen ligger Tokarpsberg, en av Borås högsta punkter. Ta en promenad på stigarna i det vackra naturområdet och njut av utsikten över stan och Knalleland. En annan mysig promenadrunda går runt Karpdammen. I början av 1930-talet bildades den genom att bäcken som rinner genom området dämdes upp. Här finns bland annat gula, vita och röda näckrosor.